GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Merkez Atatürk Ortaokulu

YARINLAR İÇİN ŞİMDİ OKUMA ZAMANI

"Yarınlar İçin Şimdi Okuma Zamanı" projesi kapsamında kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya Gümüşhane merkez ilköğretim okullarındaki  620 öğrenci velisi başvurdu.

Yarışmaya katılanlara Sait Çamlıca´nın yazdığı "Çocuk Eğitiminde  33 Hata " isimli kitap dağıtılarak, okumaları istendi. 5 Nisan Pazar  günü  yapılan yazılı sınava   295 öğrenci velisi katıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezi  Konferans Salonu´nda kitabın yazarı Sait Çamlıca tarafından  6 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen  konferansın ardından yarışmada dereceye giren velilere ödülleri verildi. Yarışma sonrası bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya,  okuma kültürün yaygınlaştırılması açısından böyle bir projenin ortaya konulmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, emeği geçen okul idarecilerine   öğretmenlerine ve projeye katılımları ile katkı sağlayan velilere  teşekkür etti.

Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdal ŞEKER'de  çocuk  eğitimi konusunda  velilerin bilinçlendirilmesi ve velilere okuma alışkanlığı kazandırılabilmesi açısından yarışmada "Çocuk Eğitiminde 33 Hata" isimli kitabı seçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyaya güzel karakterlerini göstermeyi isteyen eskiler,  önce devletlerini bir düzene koymaya çabaladırlar. Devletlerini düzenlemek isteyenler, önce evlerine çeki düzen verme gereği gördüler. Evlerini düzene koymak isteyenler, önce kişiliklerini terbiyeden geçirme gereğini anladılar.Ve sonuçta  toplumsal değişimin  kişisel gelişimle olacağının farkına vardırlar. Kitap okumanın kişisel gelişim üzerinde olumlu bir etkisi olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bizde bu  projemizle velilerimize  kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladık.  Çünkü çocuklar kitaplarla ilk kez anne babaları aracılığıyla tanışır, anne babalar çocukları dünyaya geldikleri andan itibaren onlarla iletişim içindedir ve ergenlik dönemine kadar en önemli rol modellerdir."

YARIŞMA 5YARIŞMA5
YARIŞMA3